Αρχική 5 Skincare 5 5 Λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου!

Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας καθημερινά. Το κάνουμε όμως σωστά; Να 5 πράγματα που μπορεί να κάνεις λάθος και που μπορεί να σου δημιουργούν σπυράκια, ερεθισμούς και θαμπή επιδερμίδα :

1) Επιλέγεις το λάθος προϊόν καθαρισμού. Κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή και έχει τις δικές της ανάγκες, γι’ αυτό θα πρέπει να τη φροντίζεις σωστά. Ένα λιπαρό πρόσωπο χρειάζεται διαφορετικής σύστασης καθαριστικό από ένα μικτό ή ξηρό. Και ποιός είναι καταλληλότερος για να σου προτείνει το ιδανικό προϊόν για σένα αν όχι το αγαπημένο σου ινστιτούτο αισθητικής;

2) Η σωστή θερμοκρασία νερού είναι το παν. Μην νομίζεις ότι επειδή πλένεις το πρόσωπο σου με κρύο νερό θα «σφίξει» ή όταν το πλένεις με ζεστό ανοίγουν οι πόροι και καθαρίζει. Τον χειμώνα για παράδειγμα, το ζεστό νερό να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, όμως απομακρύνει από το πρόσωπό μας τα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα αυτό να αφυδατώνεται. Το χλιαρό νερό είναι ό,τι πρέπει σαν θερμοκρασία.

3) Δεν σκουπίζεσαι με καθαρή πετσέτα.
Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα που έχουμε στο μπάνιο για να σκουπίζει όλη η οικογένεια τα χέρια της! Λάθος, λάθος, λάθος. Χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή πετσέτα προσώπου ειδικά για αυτό το σκοπό και άλλαζέ την κάθε 2-3 μέρες. Εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις πλύνει και τα χέρια σου πριν να πλύνεις το πρόσωπό σου.
Extra tip: Όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου, μην το τρίβεις με την πετσέτα, γιατί έτσι καταστρέφεις την ελαστικότητά του. Χρησιμοποιώντας πάντα την προσωπική σου καθαρή πετσέτα, ακούμπησέ την στο πρόσωπό σου ταμποναριστά.

4) Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το πλύσιμο.
Πλένεις το πρόσωπό σου μόλις γυρίσεις σπίτι, αλλά βάζεις την ενυδατική σου πριν ξαπλώσεις να κοιμηθείς; Μην το κάνεις! Αφενός μετά το πλύσιμο η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, οπότε χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση και αφετέρου η κρέμα απορροφάται καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ελαφρώς νωπό δέρμα, απ’ ό,τι αργότερα, σε εντελώς στεγνό.

5) Δεν πλένεσαι μετά το ντεμακιγιάζ.
Αν είσαι πολύ βαμμένη, είναι πιθανό με ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ να μην αφαιρέσεις όλο το make up από το πρόσωπό σου. Η λύση είναι αφενός να επιμένεις μέχρι να αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ σου και αφετέρου να πλύνεις το πρόσωπό σου με το καθαριστικό σου πριν απλώσεις την βραδινή κρέμα σου ώστε να είσαι σίγουρη ότι το δέρμα σου είναι καθαρό και έτοιμο να περάσει 8 ώρες βραδινής ανανέωσης!

Τώρα ξέρεις!