Αρχική 5 Skincare 5 5 Λόγοι για να ξεβάφεσαι ΠΑΝΤΑ πριν να κοιμηθείς

Αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που ξεβάφονται ευλαβικά κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο έχουμε να σου πούμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Κάνεις ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου.
Αν πάλι όχι, σε καταλαβαίνουμε…
Η αλήθεια είναι ότι η πολλή δουλειά σε συνδυασμό με χίλιες δυο άλλες υποχρεώσεις που έχουμε, μας κουράζουν πολύ στην καθημερινότητά μας.
Εμείς όμως θα σου δώσουμε 5 λόγους για να διαπιστώσεις ότι αυτά τα 5 λεπτά του ντεμακιγιάζ είναι πραγματικά σωτήρια!

1) Φράσσουν οι πόροι.
Όταν δεν ξεβάφεσαι, τα έλαια του προσώπου σου και ειδικά στην περιοχή Τ (T-Zone) αναμειγνύονται με το make up σου φράζοντας τους πόρους σου, ενώ ταυτόχρονα δεν απαλάσσονται από τους ρύπους. Έτσι δημιουργούνται εύκολα σπυράκια, ερεθισμοί, ακόμη και μολύνσεις στο πρόσωπό σου.

2) Ξεραίνονται τα χείλη σου. Τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα κραγιόν είναι ικανά να αφυδατώσουν τα χείλη σου με αποτέλεσμα αυτά να ξεραθούν και να σκάσουν. Ταυτόχρονα, πολλά κραγιόν περιέχουν προϊόντα κεριού και σιλικόνης τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους γύρω από το στόμα σου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μαύρα στίγματα.

3) Αφυδατώνεται το δέρμα σου.
Αν κοιμηθείς το βράδυ βαμμένη, δεν έχει κανένα νόημα να απλώσεις το πρωί στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα. Το make up δημιουργεί ένα στρώμα που δεν επιτρέπει στα συστατικά της ενυδατικής κρέμας να απορροφηθούν από το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί η επιδερμίδα του προσώπου σου.

4) Αραιώνουν οι βλεφαρίδες σου. Αφήνοντας όλη νύχτα τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου τις κάνεις πολύ εύθραυστες. Συνεπώς, είναι πολύ πιο εύκολο να πέσουν και να έχεις πλέον πολύ αραιές βλεφαρίδες. Ακόμη, μπορεί άθελά σου στον ύπνο σου να τρίψεις τα μάτια σου οπότε η μάσκαρα ή/και το eyeliner μπορούν να μπουν στα μάτια σου και να σου δημιουργήσουν ερεθισμό.

5) Επιταχύνεται η πρόωρη γήρανση.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που κοιμάσαι το δέρμα σου ανανεώνεται. Αν, παρόλα αυτά, κοιμηθείς βαμμένη, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το δέρμα δυσκολεύεται να παράξει κολλαγόνο με αποτέλεσμα η εμφάνιση των ρυτίδων να γίνει νωρίτερα από ό,τι το περίμενες.

Δεν αξίζουν όλα αυτά 5 λεπτά από το χρόνο σου;