Αρχική 5 Skincare 5 Dry brushing: Η hot τεχνική που θα σου χαρίσει λεία και σφριγηλή επιδερμίδα!

Τι είναι το dry brushing;

Πρόκειται για την αρχαία τέχνη του ξηρού βουρτσίσματος στο σώμα, μόνο που τώρα πια εφαρμόζεται και στο δέρμα, και πιο συγκεκριμένα, στα πρόσωπά μας. Όπως οι μίνι βούρτσες σώματος, αλλά με πολύ πιο μαλακές τρίχες, οι dry brushes προσώπου χρησιμοποιούνται σε στεγνή επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό για απολέπιση κι ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθώντας στον πλήρη καθορισμό του προσώπου. Όπως και στο σώμα, το dry brushing στο πρόσωπο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με τόσο ήπιο τρόπο, καθιστώντας το κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πώς γίνεται;

Προτίμησε βούρτσες με στρογγυλεμένες κεφαλές για τη δημιουργία μιας κυκλικής δράσης. Αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις το δέρμα σου, βούρτσισέ το ήπια ξεκινώντας από το ντεκολτέ και πηγαίνοντας προς τα πάνω, δουλεύοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, έως ότου να καλύψεις ολόκληρο το πρόσωπο, απογεύγοντας τα μάτια. Μην ανησυχήσεις εάν η επιδερμίδα σου κοκκινίσει, είναι απλώς η απόδειξη ότι αιματώνεται καλύτερα.
Αφιέρωσε 3 λεπτά κάνοντας αυτήν τη διαδικασία, όμως φρόντισε να ενυδατώνεσαι πολύ καλά, με ορό και κρέμα!

Είναι κατάλληλο για το δέρμα μου;

Οι περισσότεροι τύποι δέρματος θα επωφεληθούν από ένα απαλό ξηρό βούρτσισμα, ακόμα κι αν είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα για την τόνωση των λεμφαδένων. Αν έχεις όμως πολύ ξηρό δέρμα το βούρτσισμα μπορεί να το στεγνώσει ακόμη περισσότερο, οπότε πολλή προσοχή στην ενυδάτωση. Ομοίως, αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές σε φλεγμονές, όπως ροδόχρους ακμή ή απλή ακμή, το βούρτσισμα μπορεί να το ερεθίσει και να επιδεινώσει την κατάσταση, οπότε καλύτερα απόφυγέ το.
Αντ‘ αυτού, προτίμησε ένα scrub προσώπου κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο με τα χέρια σου.