Αρχική 5 Skincare 5 Η σωστή απολέπιση του δέρματος με ακμή

Ένα από τα πολλά πράγματα που σε απελπίζουν όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής είναι το ποσοστό των αντικρουόμενων απόψεων γύρω από την απολέπιση.

Πώς λοιπόν θα απολεπίσεις σωστά το δέρμα με τάση ακμής, χωρίς όλα αυτά τα τριψίματα και τα γδαρσίματα;

Τι να μην κάνεις όταν κάνεις απολέπιση
Η υπερβολική απολέπιση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Όλοι μας είμαστε ένοχοι για τη λίγο πιο σκληρή απολέπιση που κάνουμε στο πρόσωπό μας, ή την πιο συχνή από όσο είναι αναγκαίο, πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουμε πιο σχολαστικά το δέρμα μας.
Λάθος. Εντελώς λάθος!
Αντί να βοηθά το δέρμα, η υπερβολική απολέπιση θα κάνει  το δέρμα ξηρό, χωρίς άνεση, κόκκινο και τραχύ. Αν όντως διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου γίνεται υπερβολικά ξηρό, μείωσε άμεσα τις φορές που κάνεις απολέπιση, για  να επανέλθεις σ’ αυτήν προοδευτικά και ήπια.

Η ηπιότητα είναι ένας ακόμα σημαντικός κανόνας τον οποίο θα πρέπει να τηρούν όσοι/ες έχουν δέρμα με τάση ακμής. Όπως ίσως ξέρεις, όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής, η επιθετική φροντίδα του  δέρματός σου μπορεί να τραυματίσει τα σπυράκια, να εντείνει την ευαισθησία ακόμα και να αυξήσει τη φλεγμονή. Απόφυγε τα απολεπιστικά με χοντρούς κόκκους αν έχεις ευαίσθητο ή ευερέθιστο δέρμα, ή προτίμησε προϊόντα χωρίς καθόλου κόκκους. Τα scrubs που περιέχουν χοντρούς απολεπιστικούς κόκκους θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι πολύ σκληρά με το ακνεϊκό ή το ευαίσθητο δέρμα.

Επιλέγοντας τη σωστή απολέπιση για το δέρμα με τάση ακμής
Χρησιμοποίησε ένα προϊόν το οποίο να περιέχει μικρο-απολεπιστικά συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.
Μια καλή λύση για σένα είναι η Exfoliating Enzyme Mask της Juliette Armand. Απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και παράλληλα συσφίγγει και φωτίζει την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα ενζυματικό peeling από παπάγια και ανανά για ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Αποτελεί εναλλακτικό των οξέων και της μηχανικής απολέπισης για ευαίσθητα δέρματα και για δέρματα με ακμή και ταυτόχρονα συσφίγγει και λευκαίνει την επιδερμίδα.

Η εναλλακτική επιλογή είναι ένα προϊόν χημικής απολέπισης το οποίο να περιέχει σαλυκιλικό και γλυκολικό οξύ, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει άμεση και ισχυρή απολέπιση, και είναι ιδανικός για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα.
Εμείς σου προτείνουμε το BHA Peeling Gel της Juliette Armand, ένα gel χημικής απολέπισης το οποίο περιέχει και σαλυκιλικό και γλυκολικό οξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας και προσφέρει άμεση ανανέωση!

Ποια προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιώ μετά την απολέπιση;
Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το ακνεϊκό δέρμα σου μετά την απολέπιση. Η διαδικασία της απολέπισης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σμήγμα, που παράγεται για να την αντισταθμίσει. Η χρήση ενυδατικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να επανυδατώσεις το δέρμα σου μετά την απολέπιση.

Συνέχισε μετά την απολέπιση με την Hydra Mattifying Gel της Juliette Armand. Σου εξασφαλίζει την απαραίτητη ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση των συμπτωμάτων ακμής και την υπερέκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα βελτιώνοντας την εμφάνισή της. Περιέχει το Canadian Willowherb, συστατικό που αναστέλλει τη δράση του βακτηρίου Propionibacterium Acnes. Tα συστατικά Sebopessina και Normaseb, μειώνουν και ρυθμίζουν άμεσα και την λιπαρότητα της επιδερμίδας. Η συνέργεια δράσης του Azelaic Αcid με τα Manuka Oil και Jojoba Oil προσδίδουν στην κρέμα ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Τα Aloe Vera και A-Bisabolol καταπραΰνουν το ερεθισμένο ακνεϊκό δέρμα διατηρώντας την υγρασία σε υψηλά επίπεδα, ενώ το Polytrap απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα αφήνοντας ματ αποτέλεσμα.

Η σωστή απολέπιση είναι στ’ αλήθεια τόσο απλή!