Αρχική 5 Μακιγιάζ 5 Η σωστή σειρά των προϊόντων για τέλειο μακιγιάζ στο σπίτι!

1. Primer/ενυδατική.
Πριν βάλεις οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, εφαρμόζεις το primer ή την ενυδατική σου. Αυτό προστατεύει το δέρμα σου και βοηθάει το μακιγιάζ σου να δείχνει καλύτερο και να κρατήσει περισσότερο.

2. Foundation/ makeup.
Έχοντας αφήσει το primer μερικά λεπτά για να απορροφηθεί, απλώνεις το makeup σου. Είναι το προϊόν που θα αποτελέσει τη βάση για το μακιγιάζ σου. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, ήρεμα και σταθερά άπλωσε πολύ καλά το makeup στο πρόσωπό σου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που θες να καλύψεις ατέλειες.

3. Concealer/ διορθωτικό.
Αν έχεις σπυράκια, μαύρα στίγματα ή κύκλους κάτω από τα μάτια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα καλύψεις. Εφάρμοσε το concealer στα δύσκολα σημεία και άπλωσέ το με απαλές κινήσεις μέχρι να σταματήσει να ξεχωρίζει σαν χρώμα από το makeup και απλά να σε φωτίζει σε εκείνα τα σημεία. Μπορείς να το κάνεις με το χέρι ή με ένα σφουγγαράκι concealer.

4. Ρουζ.
Αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις κάποια τεχνική contouring, drapping ή strobbing είσαι στο σωστό βήμα. Εναλλακτικά βάλε μόνο ρουζ στα μάγουλά σου χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο ώστε να απλώσεις σωστά το χρώμα.

5. Σκιές ματιών/ μάσκαρα/ eyeliner.
Τώρα που το πρόσωπό σου είναι μακιγιαρισμένο και έχει ένα ομοιόμορφο χρώμα και σωστές σκιές, είναι η στιγμή να παίξεις με τα μάτια σου. Μπορείς να τα βάψεις όσο έντονα ή απαλά θέλεις, απλά να θυμάσαι ότι η σωστή σειρά είναι σκιά ματιών-μολύβι ματιών/eyeliner/ μάσκαρα.

6. Πούδρα.
Η πούδρα χρησιμεύει για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου, να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα από τη σκιά ματιών και να δώσεις ένα ματ φινίρισμα στο πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο κι αν νιώσεις ότι θέλεις να το ανανεώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντο.

7. Κραγιόν/ lipgloss.
Τελευταίο βήμα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή κραγιόν ή lipgloss. Εφαρμόζεις πρώτα το περίγραμμα χειλιών (το οποίο είναι πάντα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν) και έπειτα το χρώμα. Αυτό το βήμα μπορείς να το κάνεις και νωρίτερα αλλά θα δεις ότι στην πραγματικότητα δεν βολεύει και για αυτό το αφήνουμε τελευταίο.

Έτοιμη!