Αρχική 5 Φροντίδα Άκρων 5 Νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν; Τι να φταίει;

Κακή διατροφή: Δεν επηρεάζει μόνο την υγεία, αλλά αποτελεί και ένα από τα βασικότερα αίτια που προκαλούν το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων κάνει τα νύχια σας εύθραυστα. Γι’ αυτό τον λόγο ο σίδηρος και το κάλιο δεν πρέπει να λείπουν από τον οργανισμό σας, όπως και οι βιταμίνες A, B και C, ή το ασβέστιο. Επίσης σημαντική είναι και η κατανάλωση πρωτεΐνης προκειμένου να ενισχυθεί η κερατίνη των νυχιών.

Ελλιπής ενυδάτωση: Πέρα από την χρήση κρέμας χεριών μετά από έντονη χρήση νερού και καθαριστικών προϊόντων που αφυδατώνουν το δέρμα, η κατανάλωση πολλών φρούτων και υγρών, όπως νερό και χυμοί, θα διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία στα νύχια σας. Αυτό βοηθάει επίσης στην υγιή ανάπτυξη και ενδυνάμωση τους. Εξίσου αποτελεσματική είναι και η εφαρμογή ενός λαδιού νυχιών με βιταμίνες.

Μη χρήση γαντιών: Προκειμένου να αποφύγετε τα νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά και χημικά προϊόντα, καθώς τα συστατικά που περιέχουν αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα νύχια.

Θυροειδής: Μια κακή ρύθμιση του θυροειδή αδένα μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον οργανισμό, ένα από αυτά είναι και τα αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα. Γι’ αυτό, σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα με το θυροειδή και δείτε τα νύχια σας να ξεφλουδίζουν και να είναι μαλακά, ίσως είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε προληπτικά τον ενδοκρινολόγο σας.

Πληκτρολόγιο: Η δακτυλογράφηση στον υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο των νυχιών, αφού η κίνηση αυτή συνήθως τα «χτυπά» στο πληκτρολόγιο. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να αποφύγετε την χρήση πληκτρολογίου, φροντίστε να διατηρείτε τα νύχια σας κοντά για να μην ταλαιπωρούνται.

Πλύσιμο χεριών: Το συνεχές πλύσιμο των χεριών και ιδιαίτερα με ζεστό νερό είναι μια ακόμη αιτία αφυδάτωσης που οδηγεί σε εύθραυστα νύχια. Δυστυχώς όμως είναι και μια αναγκαιότητα εν μέσω πανδημίας, ενώ η συχνή χρήση αντισηπτικών επίσης τα ταλαιπωρεί.Εφαρμόστε αρκετά συχνά κρέμα χεριών και επιλέξτε μια καλή θεραπεία νυχιών για ενδυνάμωση.