Αρχική 5 Skincare

Skincare

Dry brushing : Η hot τεχνική που θα σου χαρίσει λεία και σφριγηλή επιδερμίδα!

Τι είναι το dry brushing;

Πρόκειται για την αρχαία τέχνη του ξηρού βουρτσίσματος στο σώμα, μόνο που τώρα πια εφαρμόζεται και στο δέρμα, και πιο συγκεκριμένα, στα πρόσωπά μας. Όπως οι μίνι βούρτσες σώματος, αλλά με πολύ πιο μαλακές τρίχες, οι dry brushes προσώπου χρησιμοποιούνται σε στεγνή επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό για απολέπιση κι ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθώντας στον πλήρη καθορισμό του προσώπου. Όπως και στο σώμα, το dry brushing στο πρόσωπο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με τόσο ήπιο τρόπο, καθιστώντας το κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πώς γίνεται;

Προτίμησε βούρτσες με στρογγυλεμένες κεφαλές για τη δημιουργία μιας κυκλικής δράσης. Αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις το δέρμα σου, βούρτσισέ το ήπια ξεκινώντας από το ντεκολτέ και πηγαίνοντας προς τα πάνω, δουλεύοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, έως ότου να καλύψεις ολόκληρο το πρόσωπο, απογεύγοντας τα μάτια. Μην ανησυχήσεις εάν η επιδερμίδα σου κοκκινίσει, είναι απλώς η απόδειξη ότι αιματώνεται καλύτερα.
Αφιέρωσε 3 λεπτά κάνοντας αυτήν τη διαδικασία, όμως φρόντισε να ενυδατώνεσαι πολύ καλά, με ορό και κρέμα!

Είναι κατάλληλο για το δέρμα μου;

Οι περισσότεροι τύποι δέρματος θα επωφεληθούν από ένα απαλό ξηρό βούρτσισμα, ακόμα κι αν είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα για την τόνωση των λεμφαδένων. Αν έχεις όμως πολύ ξηρό δέρμα το βούρτσισμα μπορεί να το στεγνώσει ακόμη περισσότερο, οπότε πολλή προσοχή στην ενυδάτωση. Ομοίως, αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές σε φλεγμονές, όπως ροδόχρους ακμή ή απλή ακμή, το βούρτσισμα μπορεί να το ερεθίσει και να επιδεινώσει την κατάσταση, οπότε καλύτερα απόφυγέ το.
Αντ ‘αυτού, προτίμησε ένα scrub προσώπου (δες παρακάτω το σχετικό μας άρθρο) κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο με τα χέρια σου.

Q&A σχετικά με την απολέπιση (scrub)

Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα περιποίησης για ένα λαμπερό πρόσωπο. Η επιδερμίδα σου καθημερινά επιβαρύνεται από περιβαλλοντικούς ρύπους και μακιγιάζ που φράσσουν τους πόρους, δημιουργούν στίγματα και ατέλειες, ενώ κάνουν το δέρμα σου να χάνει τη λάμψη του και να φαίνεται θαμπό. 

Παρόλο που ο καθημερινός καθαρισμός με ένα καθαριστικό gel είναι πολύ σημαντικός και αφαιρεί του ρύπους, οι μαύροι πόροι παραμένουν και οι δερματικές ατέλειες αλλοιώνουν την εικόνα του προσώπου σου.

Αν θα έπρεπε λοιπόν να αναφέρουμε τρία προϊόντα που χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα, το scrub προσώπου θα βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Άλλωστε, αυτό που κυριολεκτικά κάνει είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος και να αφήνει τα νέα να λάμψουν από κάτω.

Για αυτό, συγκεντρώσαμε τις πιο βασικές ερωτήσεις σχετικά με την απολέπιση και σου τις απαντούμε παρακάτω: 

Πότε πρέπει να γίνεται η απολέπιση;

Το δέρμα σου ανανεώνει τα κύτταρά του καθημερινά. Τα νεκρά δερματικά κύτταρα καθώς και τα προϊόντα μεταβολισμού των κυττάρων βγαίνουν προς την επιφάνεια, δίνοντας θέση στα νέα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα σου “δουλεύει”, επιδιορθώνοντας βλάβες και ανανεώνοντας τα κύτταρά του. Η απολέπιση λοιπόν, αποτελεί μια διαδικασία που το καλύτερο είναι να γίνεται το πρωί.

Πόσο συχνά θα πρέπει να απολεπίζω το δέρμα μου;

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στην απολέπιση είναι η υψηλή συχνότητα. 2 με 3 φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπερβολή στην απολέπιση  μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, ερεθισμούς και σπυράκια. Γενικά, μια κανονική επιδερμίδα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της με μια φορά την εβδομάδα ενώ μια λιπαρή μπορεί να χρειαστεί 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Τα scrubs πληγώνουν την επιδερμίδα;

Οι κόκκοι των scrubs συνήθως είναι μικροί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα σου. Βέβαια όταν υπάρχει ακμή ή κάποιος δερματικός ερεθισμός, θα πρέπει να προσέχεις πολύ τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, διαφορετικά μπορεί να παρατηρήσεις κοκκινίλα στο δέρμα σου. Για αυτό, η αγαπημένη σου ομάδα είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις το καλύτερο για σένα!

Τα scrub κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, προκαλούν μια προσωρινή ερυθρότητα η οποία οφείλεται στην υπεραιμάτωση λόγω τριβής. Η ερυθρότητα αυτή υποχωρεί, συνήθως, μέσα στα επόμενα πρώτα 30 λεπτά. Προσοχή όμως! Αποφύγετε να κάνετε scrub μετά από εφαρμογή laser αποτρίχωσης ή αποτρίχωση με κερί, καθώς και μετά από έκθεση στον ήλιο καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός.

Πόσο δυνατά να τρίβω το δέρμα μου;

Μην πέσεις στην παγίδα να πιστέψεις ότι όσο πιο δυνατά τρίβεις το δέρμα σου τόσο πιο βαθιά θα καθαρίσει. Το πιθανότερο είναι να δημιουργήσεις ερεθισμό. Μια μικρή ποσότητα προϊόντος με ήπιο μασάζ για 1 λεπτό θα σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται να προηγηθεί καθαρισμός πριν την εφαρμογή του scrub;

Ο καθαρισμός αποτελεί ένα ξεχωριστό βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Το καθαριστικό προσώπου αφαιρεί το μακιγιάζ και τους επιφανειακούς ρύπους. Ο ρόλος του scrub όμως είναι να πάει λίγο πιο βαθιά, να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου και να βελτιώσει την ανώμαλη υφή της (τραχύ και ξηρό δέρμα).

Ανάλογα τον τύπο επιδερμίδας χρειάζεται άλλο είδος scrub;

Εννοείται!!! Το δεύτερο πιο σημαντικό λάθος που γίνεται στην απολέπιση είναι η λανθασμένη επιλογή προϊόντος. Τα scrubs διαφοροποιούνται ανάλογα τη βαρύτητα του προβλήματος και τον τύπο της επιδερμίδας. Ακνεϊκά δέρματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση ακμής ή αυξημένη λιπαρότητα. Ξηρά και ευαίσθητα δέρματα έχουν ανάγκη ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν, ενώ οι κανονικές επιδερμίδες ενδέχεται να χρειάζονται πιο δυνατά scrubs με πιο σκληρούς – μεγάλους κόκκους.

Μετά την απολέπιση, πρέπει να βάλω ενυδατική;

Το δέρμα μετά την εφαρμογή του scrub είναι “ανοιχτό” και εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες. Λόγω της απολέπισης, η επιδερμίδα ξηραίνεται σε ένα βαθμό, οπότε η εφαρμογή ενυδατικής είναι απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο, θα «κλειδώσεις» την υγρασία στο δέρμα σου, χαρίζοντάς του σφριγηλότητα και ελαστικότητα.

Ποιό είναι το κατάλληλο απολεπιστικό προϊόν για εσένα;

Θα το λέμε μέχρι να βαρεθείτε να μας ακούτε!! Τα δυο μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στην απολέπιση είναι:

  1. Η υπερβολική συχνότητα. Μην απολεπίζεσαι πολύ συχνά -δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές!
  2. Η επιλογή προϊόντος μη συμβατού με τον τύπο του δέρματός σου.

Το πρώτο λοιπόν είναι εύκολο, δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Όσον αφορά στο δεύτερο όμως, πάμε να δούμε μαζί πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν για ΕΣΕΝΑ.

Ξηρό δέρμα

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, η καλύτερη επιλογή είναι μία ήπια και ενυδατική φόρμουλα με λεπτόκοκκους φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες. Αυτό το είδος scrub βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ παράλληλα διατηρεί ακέραιο τον επιδερμικό φραγμό, δηλαδή την εξωτερική στρώση του δέρματός σου η οποία το προστατεύει από τους ρύπους και άλλα στοιχεία της φύσης. 

Εμείς σου προτείνουμε την Exfoliating Enzyme Gel της Juliette Armand. Απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα χωρίς ερεθισμό και παράλληλα αναζωογονεί και φωτίζει την επιδερμίδα. Συνδυάζει την ενζυματική απολεπιστική δράση του φραγκόσυκου με την καλμαντική και ενυδατική δράση της αλόης και της ουρίας. Το φραγκόσυκο ενισχύει τη φυσική διαδικασία απολέπισης της επιδερμίδας, αυξάνοντας τη δραστηριότητα των ενζύμων της που εμπλέκονται στην λύση των πρωτεϊνών χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες της επιδερμίδας και παράλληλα βελτιώνει τη διαύγεια και τη φωτεινότητά της.

Extra tip: Προτίμησε να μην κάνεις απολέπιση πάνω από μια φορά την εβδομάδα και δώσε πολύ μεγάλη προσοχή στην ενυδάτωση. Θα πρέπει να ενυδατώνεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το δέρμα σου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ διότι η απολέπιση χωρίς καλή ενυδάτωση επιδεινώνει την ξηρότητα. 

Λιπαρό/Μικτό δέρμα, ή δέρμα με τάση ακμής

Αν υποφέρεις από ξεσπάσματα ακμής, ξέχνα τα scrubs που ήξερες μέχρι τώρα, καθώς μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα μεταφέροντας βακτήρια. Αναζήτησε απολεπιστικές συνθέσεις που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξύ οξύ, το οποίο απομακρύνει τα κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και συμβάλλει στη ρύθμιση της παραγωγής φυσικών ελαίων.

Εάν πάλι έχεις λιπαρή ζώνη του Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), αλλά υποφέρεις και από ξηροδερμία, η ιδανική απολεπιστική πρόταση για εσένα περιέχει γλυκολικό οξύ, ένα φυτικής προέλευσης α-υδροξύ οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να απομακρύνει περιττά φυσικών ελαίων. Αυτό το συστατικό άλλωστε ενδείκνυται και για τα λιπαρά και για τα ξηρά δέρματα, οπότε σε καλύπτει τέλεια για όλο το πρόσωπο.

Εμείς σου προτείνουμε το BHA Peeling Gel της Juliette Armand, ένα gel χημικής απολέπισης το οποίο περιέχει και σαλυκιλικό και γλυκολικό οξύ, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει άμεση και ισχυρή απολέπιση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας προσφέροντας άμεση ανανέωση.

Eυαίσθητο δέρμα

Μπορεί η συστηματική απολέπιση να είναι must για μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, αλλά εσύ που έχεις ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Επίλεξε ένα scrub εξαιρετικά ήπιο που να μην περιέχει μεγάλους απολεπιστικούς παράγοντες.

Εμείς σου προτείνουμε την Cacao Exfoliating Cream της Juliette Armand. Απομακρύνει ήπια τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς, αφήνοντάς τη λεία και λαμπερή. Το εκχύλισμα θαλάσσιας ελαστίνης συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της συνοχής του δέρματος.

Εάν πάλι προτιμάς να αποφύγεις εντελώς τους κόκκους, τότε η λύση για εσένα βρίσκεται στην Exfoliating Enzyme Mask της ίδιας εταιρίας. Απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και παράλληλα συσφίγγει και φωτίζει την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα ενζυματικό peeling το οποίο αποτελεί εναλλακτικό των οξέων και της μηχανικής απολέπισης.

Κανονικό δέρμα

Αν ανήκεις σ’ αυτήν την κατηγορία ισορροπημένου δέρματος (χωρίς σπυράκια και έντονη λιπαρότητα), τότε χαιρόμαστε πολύ για εσένα! Εσύ έχεις το προνόμιο να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ευρεία γκάμα scrubs.

Εμείς σου προτείνουμε το Dermabrasion Gel της Juliette Armand. Απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα αναζωογονεί και λειαίνει την επιδερμίδα προσδίδοντάς της λάμψη και φωτεινότητα. Συνδυάζει τη μηχανική απολέπιση με κόκκους περλίτη και Bamboo διαφόρων διαμέτρων με την ήπια «μικροδερμοαπόξεση» των κρυστάλλων οξειδίου του αργιλίου, ενώ η ενισχυμένη πανθενόλη που έχει αποτρέπει ερεθισμούς και ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Βρήκες αυτό που σου ταιριάζει; ΤΕΛΕΙΑ!
Αν όχι, είμαστε εδώ για όλες σου τις απορίες!

Η σωστή απολέπιση του δέρματος με ακμή

Ένα από τα πολλά πράγματα που σε απελπίζουν όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής είναι το ποσοστό των αντικρουόμενων απόψεων γύρω από την απολέπιση.

Πώς λοιπόν θα απολεπίσεις σωστά το δέρμα με τάση ακμής, χωρίς όλα αυτά τα τριψίματα και τα γδαρσίματα;

Τι να μην κάνεις όταν κάνεις απολέπιση
Η υπερβολική απολέπιση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Όλοι μας είμαστε ένοχοι για τη λίγο πιο σκληρή απολέπιση που κάνουμε στο πρόσωπό μας, ή την πιο συχνή από όσο είναι αναγκαίο, πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουμε πιο σχολαστικά το δέρμα μας.
Λάθος. Εντελώς λάθος!
Αντί να βοηθά το δέρμα, η υπερβολική απολέπιση θα κάνει  το δέρμα ξηρό, χωρίς άνεση, κόκκινο και τραχύ. Αν όντως διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου γίνεται υπερβολικά ξηρό, μείωσε άμεσα τις φορές που κάνεις απολέπιση, για  να επανέλθεις σ’ αυτήν προοδευτικά και ήπια.

Η ηπιότητα είναι ένας ακόμα σημαντικός κανόνας τον οποίο θα πρέπει να τηρούν όσοι/ες έχουν δέρμα με τάση ακμής. Όπως ίσως ξέρεις, όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής, η επιθετική φροντίδα του  δέρματός σου μπορεί να τραυματίσει τα σπυράκια, να εντείνει την ευαισθησία ακόμα και να αυξήσει τη φλεγμονή. Απόφυγε τα απολεπιστικά με χοντρούς κόκκους αν έχεις ευαίσθητο ή ευερέθιστο δέρμα, ή προτίμησε προϊόντα χωρίς καθόλου κόκκους. Τα scrubs που περιέχουν χοντρούς απολεπιστικούς κόκκους θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι πολύ σκληρά με το ακνεϊκό ή το ευαίσθητο δέρμα.

Επιλέγοντας τη σωστή απολέπιση για το δέρμα με τάση ακμής
Χρησιμοποίησε ένα προϊόν το οποίο να περιέχει μικρο-απολεπιστικά συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. 
Μια καλή λύση για σένα είναι η Exfoliating Enzyme Mask της Juliette Armand. Απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και παράλληλα συσφίγγει και φωτίζει την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα ενζυματικό peeling από παπάγια και ανανά για ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Αποτελεί εναλλακτικό των οξέων και της μηχανικής απολέπισης για ευαίσθητα δέρματα και για δέρματα με ακμή και ταυτόχρονα συσφίγγει και λευκαίνει την επιδερμίδα.

Η εναλλακτική επιλογή είναι ένα προϊόν χημικής απολέπισης το οποίο να περιέχει σαλυκιλικό και γλυκολικό οξύ, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει άμεση και ισχυρή απολέπιση, και είναι ιδανικός για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα.
Εμείς σου προτείνουμε το BHA Peeling Gel της Juliette Armand, ένα gel χημικής απολέπισης το οποίο περιέχει και σαλυκιλικό και γλυκολικό οξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας και προσφέρει άμεση ανανέωση!

Ποια προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιώ μετά την απολέπιση;
Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το ακνεϊκό δέρμα σου μετά την απολέπιση. Η διαδικασία της απολέπισης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σμήγμα, που παράγεται για να την αντισταθμίσει. Η χρήση ενυδατικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να επανυδατώσεις το δέρμα σου μετά την απολέπιση.

Συνέχισε μετά την απολέπιση με την Hydra Mattifying Gel της Juliette Armand. Σου εξασφαλίζει την απαραίτητη ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση των συμπτωμάτων ακμής και την υπερέκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα βελτιώνοντας την εμφάνισή της. Περιέχει το Canadian Willowherb, συστατικό που αναστέλλει τη δράση του βακτηρίου Propionibacterium Acnes. Tα συστατικά Sebopessina και Normaseb, μειώνουν και ρυθμίζουν άμεσα και την λιπαρότητα της επιδερμίδας. Η συνέργεια δράσης του Azelaic Αcid με τα Manuka Oil και Jojoba Oil προσδίδουν στην κρέμα ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Τα Aloe Vera και A-Bisabolol καταπραΰνουν το ερεθισμένο ακνεϊκό δέρμα διατηρώντας την υγρασία σε υψηλά επίπεδα, ενώ το Polytrap απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα αφήνοντας ματ αποτέλεσμα.

Η σωστή απολέπιση είναι στ’ αλήθεια τόσο απλή!

5 Λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου!

Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας καθημερινά. Το κάνουμε όμως σωστά; Να 5 πράγματα που μπορεί να κάνεις λάθος και που μπορεί να σου δημιουργούν σπυράκια, ερεθισμούς και θαμπή επιδερμίδα :

1) Επιλέγεις το λάθος προϊόν καθαρισμού. Κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή και έχει τις δικές της ανάγκες, γι’ αυτό θα πρέπει να τη φροντίζεις σωστά. Ένα λιπαρό πρόσωπο χρειάζεται διαφορετικής σύστασης καθαριστικό από ένα μικτό ή ξηρό. Και ποιός είναι καταλληλότερος για να σου προτείνει το ιδανικό προϊόν για σένα αν όχι το αγαπημένο σου ινστιτούτο αισθητικής;

2) Η σωστή θερμοκρασία νερού είναι το παν. Μην νομίζεις ότι επειδή πλένεις το πρόσωπο σου με κρύο νερό θα «σφίξει» ή όταν το πλένεις με ζεστό ανοίγουν οι πόροι και καθαρίζει. Τον χειμώνα για παράδειγμα, το ζεστό νερό να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, όμως απομακρύνει από το πρόσωπό μας τα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα αυτό να αφυδατώνεται. Το χλιαρό νερό είναι ό,τι πρέπει σαν θερμοκρασία.

3) Δεν σκουπίζεσαι με καθαρή πετσέτα.
Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα που έχουμε στο μπάνιο για να σκουπίζει όλη η οικογένεια τα χέρια της! Λάθος, λάθος, λάθος. Χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή πετσέτα προσώπου ειδικά για αυτό το σκοπό και άλλαζέ την κάθε 2-3 μέρες. Εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις πλύνει και τα χέρια σου πριν να πλύνεις το πρόσωπό σου.                                                                                                               Extra tip: Όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου, μην το τρίβεις με την πετσέτα, γιατί έτσι καταστρέφεις την ελαστικότητά του. Χρησιμοποιώντας πάντα την προσωπική σου καθαρή πετσέτα, ακούμπησέ την στο πρόσωπό σου ταμποναριστά.

4) Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το πλύσιμο.
Πλένεις το πρόσωπό σου μόλις γυρίσεις σπίτι, αλλά βάζεις την ενυδατική σου πριν ξαπλώσεις να κοιμηθείς; Μην το κάνεις! Αφενός μετά το πλύσιμο η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, οπότε χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση και αφετέρου η κρέμα απορροφάται καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ελαφρώς νωπό δέρμα, απ’ ό,τι αργότερα, σε εντελώς στεγνό.

5) Δεν πλένεσαι μετά το ντεμακιγιάζ.
Αν είσαι πολύ βαμμένη, είναι πιθανό με ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ να μην αφαιρέσεις όλο το make up από το πρόσωπό σου. Η λύση είναι αφενός να επιμένεις μέχρι να αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ σου και αφετέρου να πλύνεις το πρόσωπό σου με το καθαριστικό σου πριν απλώσεις την βραδινή κρέμα σου ώστε να είσαι σίγουρη ότι το δέρμα σου είναι καθαρό και έτοιμο να περάσει 8 ώρες βραδινής ανανέωσης!

Τώρα ξέρεις!

5 Λόγοι για να ξεβάφεσαι ΠΑΝΤΑ πριν να κοιμηθείς :

Αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που ξεβάφονται ευλαβικά κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο έχουμε να σου πούμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Κάνεις ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου. Αν πάλι όχι, σε καταλαβαίνουμε…
Η αλήθεια είναι ότι η πολλή δουλειά σε συνδυασμό με χίλιες δυο άλλες υποχρεώσεις που έχουμε, μας κουράζουν πολύ στην καθημερινότητά μας.
Εμείς όμως θα σου δώσουμε 5 λόγους για να διαπιστώσεις ότι αυτά τα 5 λεπτά του ντεμακιγιάζ είναι πραγματικά σωτήρια!
1) Φράσσουν οι πόροι.
Όταν δεν ξεβάφεσαι, τα έλαια του προσώπου σου και ειδικά στην περιοχή Τ (T-Zone) αναμειγνύονται με το make up σου φράζοντας τους πόρους σου, ενώ ταυτόχρονα δεν απαλάσσονται από τους ρύπους. Έτσι δημιουργούνται εύκολα σπυράκια, ερεθισμοί, ακόμη και μολύνσεις στο πρόσωπό σου.
2) Ξεραίνονται τα χείλη σου. Τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα κραγιόν είναι ικανά να αφυδατώσουν τα χείλη σου με αποτέλεσμα αυτά να ξεραθούν και να σκάσουν. Ταυτόχρονα, πολλά κραγιόν περιέχουν προϊόντα κεριού και σιλικόνης τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους γύρω από το στόμα σου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μαύρα στίγματα.
3) Αφυδατώνεται το δέρμα σου.
Αν κοιμηθείς το βράδυ βαμμένη, δεν έχει κανένα νόημα να απλώσεις το πρωί στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα. Το make up δημιουργεί ένα στρώμα που δεν επιτρέπει στα συστατικά της ενυδατικής κρέμας να απορροφηθούν από το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί η επιδερμίδα του προσώπου σου.
4) Αραιώνουν οι βλεφαρίδες σου. Αφήνοντας όλη νύχτα τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου τις κάνεις πολύ εύθραυστες. Συνεπώς, είναι πολύ πιο εύκολο να πέσουν και να έχεις πλέον πολύ αραιές βλεφαρίδες. Ακόμη, μπορεί άθελά σου στον ύπνο σου να τρίψεις τα μάτια σου οπότε η μάσκαρα ή/και το eyeliner μπορούν να μπουν στα μάτια σου και να σου δημιουργήσουν ερεθισμό.
5) Επιταχύνεται η πρόωρη γήρανση.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που κοιμάσαι το δέρμα σου ανανεώνεται. Αν, παρόλα αυτά, κοιμηθείς βαμμένη, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το δέρμα δυσκολεύεται να παράξει κολλαγόνο με αποτέλεσμα η εμφάνιση των ρυτίδων να γίνει νωρίτερα από ό,τι το περίμενες.

Δεν αξίζουν όλα αυτά 5 λεπτά από το χρόνο σου;


Jade Roller – Το θαυματουργό εργαλείο που υπόσχεται να ανανεώσει το πρόσωπο σου με απολύτως φυσικό τρόπο!

Πρόκειται για ένα εργαλείο μασάζ προσώπου κατασκευασμένο από Νεφρίτη.Συνήθως έχει μια μεγάλη και μια μικρότερη πλευρά.Η μεγάλη πλευρά χρησιμοποιείται για τις μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου (μάγουλα, σαγόνι, μέτωπο) και η μικρή για μικρότερες (κάτω από τα μάτια, τα φρύδια κλπ.).Ο Νεφρίτης είναι θεραπευτικός ημιπολύτιμος λίθος και χρησιμοποιείται στην ιατρική από την αρχαιότητα. Έχει χαρακτηριστικό έντονο πράσινο χρώμα και θεωρείται το απόλυτο σύμβολο της ηρεμίας, της γαλήνης, της αφθονίας, της σοφίας και της τελειότητας.Γιατί να χρησιμοποιήσω Jade Roller;Η περιποίηση προσώπου με το μασάζ κρυστάλλων χαλαρώνει τους μύες, τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, αποβάλλει τις τοξίνες και απομακρύνει το πρήξιμο (αφού κινεί την λέμφο) βοηθώντας παράλληλα το πρόσωπο να ακτινοβολεί και να δείχνει νεανικό και φρέσκο. Ταυτόχρονα βοηθάει στην σωστή αιμάτωση των περιοχών απαλύνοντας τις λεπτές γραμμές/ρυτίδες και στην ανόρθωση του οβαλ, ενώ αν συνδυαστεί με ένα ενυδατικό προϊόν ενισχύει την βαθιά θρέψη της επιδερμίδας. Προτείνεται να διατηρείται στο ψυγείο, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία που διατηρεί χαλαρώνει βαθιά και αποφορτίζει την ένταση των μυών.Μπορείς να το χρησιμοποιείς πρωί ή βράδυ, μετά τη ρουτίνα σου κάνοντας τις κινήσεις που βλέπεις στην φωτογραφία και φυσικά μην παραλείπεις να το καθαρίζεις μετά απο κάθε χρήση, είτε με οινόπνευμα, είτε με σαπούνι και νερό.Το βρίσκεις πολύ εύκολα ηλεκτρονικά ενώ η τιμή του ξεκινάει από τα 10€.Τώρα λοιπόν ξέρεις!

Tips για λαμπερό δέρμα στο σπίτι!

 1) Μαζέψτε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτεΔεν έχει σημασία αν είναι φρεσκολουσμένα ή όχι. Είναι πηγή ελαίων και όταν πιέζουν το πρόσωπό σας τη νύχτα μπορεί να οδηγήσουν σε ατέλειες και κοκκινίλες. Αν έχετε μακριά μαλλιά, φροντίστε να τα δέσετε πίσω πριν τον ύπνο. Αυτό θα κρατήσει τα έλαια από τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας. Extra bonus; Δεν θα μπερδευτούν κιόλας! 2) Τα αγγούρια όντως κάνουν δουλειά!Όλοι έχουμε δει εικόνες γυναικών να βάζουν φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια τους. Κάνει όμως δουλειά ; Ω ναι! Τα αγγούρια έχουν μια σειρά από ιδιότητες που αποσυμφορούν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, βελτιώνουν την κυκλοφορία, και κάνουν ακόμη πιο όμορφη και λαμπερή την εμφάνισή σας! 3) Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλΤα λιπαρά τρόφιμα και τα τρόφιμα που γεμίζουν με ζάχαρη τον οργανισμό μας μεταβάλλουν τις ορμόνες μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαιώδες ή θαμπό δέρμα, καθώς επίσης και σε δέρμα με σπυράκια, ενώ το αλκοόλ είναι γεμάτο από τοξίνες που είναι κακές για το δέρμα και μας αφυδατώνει. Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλ και θα δείτε πόσο θα αλλάξει το δέρμα σας! 4) Βάλτε φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητά σας και πιείτε άφθονο νερό.Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και απαιτεί την μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή προκειμένου να διατηρήσει την υγιή λάμψη του. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά, ιδιαίτερα εκείνα με το σύμπλεγμα βιταμινών Β, η βιταμίνη Ε, καθώς και με ψευδάργυρο και θείο.Το νερό από την άλλη, βοηθά στην αποβολή των τοξινών και του νατρίου από το σώμα, και ο μέσος άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου 3 λίτρα νερό ανά ημέρα. Μιας όμως και πάνω από το ένα πέμπτο του νερού μας το παίρνουμε από τα τρόφιμα, ο συνδυασμός των παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας για ένα λαμπερό δέρμα! 5) Κάντε Γυμναστική!Οι cardio ασκήσεις έχουν θετικά οφέλη για το δέρμα. Ανεβάζουν τα επίπεδα της καρδιά σας στα ύψη, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και το ρυθμό της αναπνοής, ενώ μειώνουν το στρες. Θυμηθείτε να εισπνέετε από τη μύτη σας και να εκπνέετε από το στόμα. Με την σωστή αναπνοή αποβάλλονται τοξίνες, με ευεργετικά αποτελέσματα και στο δέρμα σας!

Σπυράκια;

7 tips για να τα εξαφανίσεις στο λεπτό με υλικά που έχεις σπίτι σου!

 

ΠαγάκιΤύλιξε ένα παγάκι σε μια πετσέτα και βάλτο πάνω στο σπυράκι για περίπου 10′. Στη συνέχεια ρίξε στην περιοχή λίγο κολλύριο κατά της κοκκινίλας.ΜηλόξυδοΑνακάτεψε 1 κ. σούπας μηλόξυδο και 3 κ. σούπας νερό. Βούτα μέσα ένα βαμβάκι και εφάρμοσέ το στο σημείο για 10′. Μην ξεχνάς να βάλεις ενυδατική μετά όμως, για να μην ξεραθεί το δέρμα σου.ΒρώμηΒάλε λίγη βρώμη με νερό στο μπλέντερ ώσπου το μίγμα να πάρει τη μορφή πάστας. Ύστερα άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για 20′. Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. Άκρως ευεργετική η δράση της και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος!Μέλι με λεμόνιΡίξε πάνω στο σπυράκι μερικές σταγόνες λεμονιού. Στη συνέχεια βάλε λίγο μέλι πάνω στο σημείο και κολλησε ένα τσιρότο. Άφησέ το να δράσει όλη νύχτα και το πρωί θα έχεις απαλλαγεί! Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα όμως, βάλε μόνο μέλι στη σημείο.ΜπανάναΑφού την φας γιατί κάνει καλό στο δέρμα σου (Θυμίσου τις συμβουλές για λαμπερό δέρμα! Φρούτα και λαχανικά!)τρίψε τη φλούδα της με κυκλικές κινήσεις πάνω στο σπυράκι. Άστο για 30 λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά. Βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής και στην ανάπτυξη υγιών κυττάρων.ΟδοντόπασταΤοποθέτησε λίγη ποσότητα πάνω στο σημείο που σε ενοχλεί. Η σύνθεση της θα απορροφήσει τη ζημιά και παρά το ότι θα νιώθεις για λίγη ώρα μία μικρή δροσιά, δεν θα κάνει κακό στο δέρμα σου!ΑσπιρίνηΠάρε δύο ασπιρίνες και διάλυσε τες μέσα σε μία πολύ μικρή ποσότητα νερού ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Εφάρμοσε αυτό το μείγμα πάνω στο σπυράκι και άσ’ το να δράσει για 5-10 λεπτά. Ξέπλυνε το αρκετά καλά με πολύ κρύο νερό.

Τι ακριβώς είναι η Μaskne;

Maskne, mascne ή, με τον ιατρικό της όρο “acne mechanica” είναι ένας διαφορετικος τύπος ακμής που δημιουργείται στο κάτω μισό του προσώπου μας (την περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα προσώπου).Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για αυτού του τύπου ακμή.H πρώτη είναι η τριβή του δέρματος με τη μάσκα.Η τριβή διαταράσσει την επιφάνεια του δέρματός μας και αρχίζει να διαλύει το προστατευτικό του “τείχος” , κάνοντας τους πόρους να φράζουν. Ή ακόμα χειρότερα, προκαλώντας εξάνθημα εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα.Η δεύτερη αιτία για τη δημιουργία της maskne, είναι η υγρασία που σχηματίζεται κάτω από τη μάσκα όταν τη φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς θα αποφύγουμε την Maskne; 1. Επιλέγουμε σωστή μάσκαΓια να αποφύγουμε τις εξάρσεις και τους ερεθισμούς, επιλέγουμε μάσκες προσώπου από ελαφριά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι ή σατέν ή τις χειρουργικές (που τις αλλάζουμε κάθε 3 ώρες). Παγιδεύουν λιγότερη θερμότητα και υγρασία και προκαλούν λιγότερη πίεση στο δέρμα μας. 2. Απογεύγουμε το βαρύ μακιγιάζΚαλό είναι ακόμη να απλοποιήσουμε τη φροντίδα του δέρματός μας – τώρα δεν είναι η ώρα για βαριά προϊόντα ή μακιγιάζ, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.Χρησιμοποιούμε λιγότερο make up και κραγιόν, είναι όμως μια εξαιρετική ευκαιρία να τονίσουμε τα μάτια μας! 3. Προστατεύουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα μαςΤο σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε το δέρμα μας “ευτυχισμένο” και υγιές.Τα δύο σημαντικότερα βήματα είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση.Πλένουμε το πρόσωπό μας τουλάχιστον 2 φορές την μέρα με ήπιο καθαριστικό, πριν φορέσουμε και αφού βγάλουμε τη μάσκα για να απαλλαγούμε από όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν εξάρσεις.Επίσης, τώρα δεν είναι η στιγμή να παραλείψουμε την ενυδατική κρέμα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι επειδή ιδρώνουμε περισσότερο δεν τη χρειαζόμαστε.Λάθος!Το να διατηρούμε το δέρμα μας καλά ενυδατωμένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε τη δύναμη του προστευτικού του πλέγματος και να κρατήσουμε μακριά όλα τα βακτήρια. Σύμμαχός μας για την καταπολέμηση της maskne είναι η Juliette Armand!

Ρώτησέ μας ώστε να βρούμε το κατάλληλο προϊόν για σένα!

Η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων ομορφιάς!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την σειρά με την οποία θα εφαρμόζουμε τα προϊόντα ομορφιάς στην επιδερμίδα μας.                                                        Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και εκμεταλλευόμαστε σωστά όλα τα συστατικά των προϊόντων για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Η σειρά και τα προιόντα αλλάζουν από το πρωί προς το βράδυ καθώς αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Νο1 κανόνας είναι ότι εφαρμόζουμε πρώτα τα πιο ελαφριά προϊόντα και πηγαίνουμε προς τις πιο βαριές συνθέσεις. 

Έτσι, η πρωινή μας ρουτίνα αποτελείται από:

1) καθαριστικό2) τονωτική λοσιόν3) ενυδατική4) αντηλιακή5) μακιγιάζ (εάν θέλουμε) 

Ενώ για μια πλήρη βραδινή φροντίδα η σωστή σειρά είναι:

1) αφαίρεση μακιγιάζ2) καθαριστικό3) προιόν απολέπισης (scrub)4) μάσκα ομορφιάς5) τονωτική λοσιόν6) ειδικά προιόντα για δερματικά προβλήματα7) ορός (serum)8) κρέμα ματιών9) ενυδατική Απολέπιση και μάσκα προσώπου που γίνονται 1 με 2 φορές την εβδομάδα και καλό είναι να γίνονται στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει η επιδερμίδα μας από όλους τους ρύπους και το μακιγιάζ της ημέρας, απορροφώνται καλύτερα όλα τα συστατικά των προιόντων και ξυπνάμε το πρωί με φρέσκια, υγιή και φωτεινή επιδερμίδα!

Μύθος ή αλήθεια;

Όσοι έχουν ακμή ή/και λιπαρότητα αποφεύγουν την ενυδάτωση του δέρματός τους γιατί πιστεύουν ότι θα βγάλουν περισσότερα σπυράκια ή πως η ενυδατική κρέμα είναι λιπαρή.Τελικά καταλήγουν με ένα αφυδατωμένο δέρμα με περισσότερες εξάρσεις ακμής. Η υγρασία και το σμήγμα αποτελούν δυο ξεχωριστές δομές του δέρματός μας, οι οποίες είναι εξίσου απαραίτητες για την σωστή συνοχή και υγεία του.                                                                                                                       Ένα ακνεϊκό δέρμα έχει περίσσεια λιπαρότητας και όχι υγρασίας. Αντιθέτως, η καθημερινή χρήση δυνατών καθαριστικών που χρησιμοποιούν συνήθως άτομα με λιπαρότητα , τελικά αφαιρεί και την υγρασία του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε αφυδάτωση, και αν δεν χρησιμοποιήσουν ενυδατική κρέμα, το δέρμα τους αμύνεται για να προστατεύει, παράγοντας τελικά περισσότερο σμήγμα. Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή ακμή επίλεξε για την ενυδάτωσή σου μη φαγεσωρογόνα προϊόντα, για να αποφύγεις την αύξηση της λιπαρότητας. 

Εμείς σου προτείνουμε το Clarifying Face Foam (καθαριστικό) και το Hydra Mattifying Gel (ενυδατική) από την Juliette Armand !

5 λάθη που γίνονται στην περιποίηση του προσώπου μας :

 1) Δεν αφαιρούμε το make up.Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στο δέρμα μας, είναι να μην αφαιρέσουμε το make up στο τέλος της ημέρας καθόλου ή όχι πολύ καλά. 2) To πλύσιμο του προσώπου πολλές φορές την ημέρα.Όπως έχουμε εξηγήσει και σε άλλο post, κάτι τέτοιο φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα καθώς το δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα για να αναπληρώσει αυτό που διώχνουμε. Δυο φορές την ημέρα είναι αρκετές. 3) Λανθασμενη χρήση αντηλιακούΠρέπει να μπαίνει η σωστή δόση, πρωί μεσημέρι, χειμώνα-καλοκαίρι. 4) Δεν δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στα προϊόντα περιποίησης για να δράσουν.Κάθε νέο προϊόν χρειάζεται από 4 έως 8 εβδομάδες για να δώσει αποτέλεσμα. 5) Χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα.Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους συνδυασμούς των προϊόντων, γιατί κάποια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα μας. 

Απορίες; Ρώτησέ μας!


5 βήματα για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από τα αποτελέσματα της χαμηλής θερμοκρασίας!

 1) Χρησιμοποιούμε πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου, ειδική για τους χειμερινούς μήνες.Εμείς σου προτείνουμε την Extra Moisturizing Cream της Juliette Αrmand 2) Ενυδατώνουμε συχνά τα χείλη μας.Δοκίμασε το Skin Cure Oil της Solanieτο super καινοτόμο ενυδατικό λαδάκι για χείλη και πρόσωπο! 3) Φοράμε γάντια για να αποφύγουμε όσο γίνεται την έκθεση των χεριών μας στην υγρασία και το κρύο. 4) Ενυδατώνουμε συχνά τα χέρια μας. Έχουμε πάντα στην τσάντα μας μια ενυδατική κρέμα χεριών!Μια εξαιρετική value for money επιλογή είναι η So Fine Hand Cream από την Solanie. 5) Αποφεύγουμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας με πολύ ζεστό νερό.Φροντίζουμε το δέρμα μας και απολαμβάνουμε την ενυδάτωση και την απαλότητα που μας αξίζει!

Σπυράκια στο πρόσωπο; Μα τι φταίει;;;

Το δέρμα σου σού μιλάει, άκουσέ το!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να εμφανίσουμε σπυράκια στο πρόσωπο. Ανάλογα με την περιοχή που εμφανίζονται, οι λόγοι διαφέρουν.
 1) Ζώνη Τ (δηλαδή στο μέτωπο και κατά μήκος της μύτης) :

Κακή κυκλοφορία του αίματος. Δεν φτάνει πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά αίμα στο πρόσωπο. Το βούρτσισμα με μία βούρτσα με φυσική τρίχα διευκολύνει την ροή του αίματος και ταυτόχρονα απολεπίζει την επιδερμίδα σου.

Εφηβεία. Είναι μια φάση που όλοι περάσαμε, περνάμε ή θα περάσουμε. Χρησιμοποίησε τα σωστά καθαριστικά προϊόντα και κάνε έναν βαθύ καθαρισμό όταν τον χρειάζεσαι και σύντομα θα απαλλαγείς εντελώς!

Στρες. Προσπάθησε να σκέφτεσαι και να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν. Μην ξεχνάς ότι οι βαθιές ανάσες βοηθούν πολύ σε δύσκολες σκέψεις ή καταστάσεις.

Υψηλή κατανάλωση καφέ ή/και αλκοόλ

2) Μάγουλα :

Αγγίζουμε πολύ την περιοχή, (σίγουρα) με βρώμικα χέρια. (Υπάρχει κανείς που πλένει τα χέρια του όλη μέρα..;;)

Κάπνισμα. Τα μάγουλά μας εκτείθενται άμεσα στον καπνό του τσιγάρου ο οποίος περιέχει πολλά βλαβερά συστατικά και ρύπους.

Βρώμικη Μαξιλαροθήκη. Τα μαλλιά μας αφήνουν ρύπους και έλαια στη μαξιλαροθήκη μας όταν κοιμόμαστε, οπότε αν θέλεις μαγουλάκια απαλλαγμένα από σπυράκια, άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου κάθε 2 με 3 ημέρες και εννοείται ακολούθησε ευλαβικά την καθημερινή σου ρουτίνα καθαρισμού!

Βακτήρια από το κινητό. Αχ αυτό το κινητό… Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, παντού και πάντα μαζί σου. Το ακουμπάς σε ρούχα, τραπέζια, το αγγίζεις συνέχεια με τα χέρια σου. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς hands free όταν μιλάς. Έτσι τουλάχιστον αποφεύγεις να το ακουμπάς στα μάγουλά σου.

3) Πηγούνι, Σαγόνι, Λαιμός :

Candida Albigans. Πρόκειται για μύκητα ο οποίος ανήκει στην φυσιολογική χλωρίδα του ανθρώπινου σώματος. Μας προκαλεί προβλήματα μόνο όταν για κάποιο λόγο «πέφτει» το ανοσοποιητικό μας.

Ορμονικά προβλήματα. Εάν τα σπυράκια σε αυτήν την περιοχή επιμένουν, καλό είναι να κάνεις έναν ορμονολογικό έλεγχο.

Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ή/και αμυλωδών τροφών όπως ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά & πατάτες.

Ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις; Τώρα ξέρεις τι να κάνεις! Τήρησε ευλαβικά την ρουτίνα καθαρισμού σου και για ό,τι χρειαστείς, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!