Αρχική 5 Skincare 5 Σπυράκια στο πρόσωπο; Μα τι φταίει;;;

Το δέρμα σου σού μιλάει, άκουσέ το!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να εμφανίσουμε σπυράκια στο πρόσωπο. Ανάλογα με την περιοχή που εμφανίζονται, οι λόγοι διαφέρουν.

 1) Ζώνη Τ (δηλαδή στο μέτωπο και κατά μήκος της μύτης) :

Κακή κυκλοφορία του αίματος. Δεν φτάνει πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά αίμα στο πρόσωπο. Το βούρτσισμα με μία βούρτσα με φυσική τρίχα διευκολύνει την ροή του αίματος και ταυτόχρονα απολεπίζει την επιδερμίδα σου.

Εφηβεία. Είναι μια φάση που όλοι περάσαμε, περνάμε ή θα περάσουμε. Χρησιμοποίησε τα σωστά καθαριστικά προϊόντα και κάνε έναν βαθύ καθαρισμό όταν τον χρειάζεσαι και σύντομα θα απαλλαγείς εντελώς!

Στρες. Προσπάθησε να σκέφτεσαι και να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν. Μην ξεχνάς ότι οι βαθιές ανάσες βοηθούν πολύ σε δύσκολες σκέψεις ή καταστάσεις.

Υψηλή κατανάλωση καφέ ή/και αλκοόλ

2) Μάγουλα

Αγγίζουμε πολύ την περιοχή, (σίγουρα) με βρώμικα χέρια. (Υπάρχει κανείς που πλένει τα χέρια του όλη μέρα;;)

Κάπνισμα. Τα μάγουλά μας εκτείθενται άμεσα στον καπνό του τσιγάρου ο οποίος περιέχει πολλά βλαβερά συστατικά και ρύπους.

Βρώμικη Μαξιλαροθήκη. Τα μαλλιά μας αφήνουν ρύπους και έλαια στη μαξιλαροθήκη μας όταν κοιμόμαστε, οπότε αν θέλεις μαγουλάκια απαλλαγμένα από σπυράκια, άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου κάθε 2 με 3 ημέρες και εννοείται ακολούθησε ευλαβικά την καθημερινή σου ρουτίνα καθαρισμού!

Βακτήρια από το κινητό. Αχ αυτό το κινητό… Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, παντού και πάντα μαζί σου. Το ακουμπάς σε ρούχα, τραπέζια, το αγγίζεις συνέχεια με τα χέρια σου. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς hands free όταν μιλάς. Έτσι τουλάχιστον αποφεύγεις να το ακουμπάς στα μάγουλά σου.

3) Πηγούνι, Σαγόνι, Λαιμός

Candida Albigans. Πρόκειται για μύκητα ο οποίος ανήκει στην φυσιολογική χλωρίδα του ανθρώπινου σώματος. Μας προκαλεί προβλήματα μόνο όταν για κάποιο λόγο «πέφτει» το ανοσοποιητικό μας.

Ορμονικά προβλήματα. Εάν τα σπυράκια σε αυτήν την περιοχή επιμένουν, καλό είναι να κάνεις έναν ορμονολογικό έλεγχο.

Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ή/και αμυλωδών τροφών όπως ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά & πατάτες.

Ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις; Τώρα ξέρεις τι να κάνεις! Τήρησε ευλαβικά την ρουτίνα καθαρισμού σου και για ό,τι χρειαστείς, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!