Αρχική 5 Skincare 5 Τι ακριβώς είναι η Μaskne;

Maskne, mascne ή, με τον ιατρικό της όρο “acne mechanica” είναι ένας διαφορετικος τύπος ακμής που δημιουργείται στο κάτω μισό του προσώπου μας (την περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα προσώπου). Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για αυτού του τύπου ακμή. H πρώτη είναι η τριβή του δέρματος με τη μάσκα. Η τριβή διαταράσσει την επιφάνεια του δέρματός μας και αρχίζει να διαλύει το προστατευτικό του “τείχος”, κάνοντας τους πόρους να φράζουν. Ή ακόμα χειρότερα, προκαλώντας εξάνθημα εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Η δεύτερη αιτία για τη δημιουργία της maskne, είναι η υγρασία που σχηματίζεται κάτω από τη μάσκα όταν τη φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς θα αποφύγουμε την Maskne;

1. Επιλέγουμε σωστή μάσκα.
Για να αποφύγουμε τις εξάρσεις και τους ερεθισμούς, επιλέγουμε μάσκες προσώπου από ελαφριά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι ή σατέν ή τις χειρουργικές (που τις αλλάζουμε κάθε 3 ώρες). Παγιδεύουν λιγότερη θερμότητα και υγρασία και προκαλούν λιγότερη πίεση στο δέρμα μας.

2. Απογεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ.
Καλό είναι ακόμη να απλοποιήσουμε τη φροντίδα του δέρματός μας – τώρα δεν είναι η ώρα για βαριά προϊόντα ή μακιγιάζ, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιούμε λιγότερο make up και κραγιόν, είναι όμως μια εξαιρετική ευκαιρία να τονίσουμε τα μάτια μας!

3. Προστατεύουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα μας.
Το σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε το δέρμα μας “ευτυχισμένο” και υγιές. Τα δύο σημαντικότερα βήματα είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση. Πλένουμε το πρόσωπό μας τουλάχιστον 2 φορές την μέρα με ήπιο καθαριστικό, πριν φορέσουμε και αφού βγάλουμε τη μάσκα για να απαλλαγούμε από όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν εξάρσεις. Επίσης, τώρα δεν είναι η στιγμή να παραλείψουμε την ενυδατική κρέμα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι επειδή ιδρώνουμε περισσότερο δεν τη χρειαζόμαστε. Λάθος! Το να διατηρούμε το δέρμα μας καλά ενυδατωμένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε τη δύναμη του προστευτικού του πλέγματος και να κρατήσουμε μακριά όλα τα βακτήρια. Σύμμαχός μας για την καταπολέμηση της maskne είναι η Juliette Armand!

Ρώτησέ μας ώστε να βρούμε το κατάλληλο προϊόν για σένα!