Αρχική 5 Skincare 5 Tips για λαμπερό δέρμα στο σπίτι!

1) Μαζέψτε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε.
Δεν έχει σημασία αν είναι φρεσκολουσμένα ή όχι. Είναι πηγή ελαίων και όταν πιέζουν το πρόσωπό σας τη νύχτα μπορεί να οδηγήσουν σε ατέλειες και κοκκινίλες. Αν έχετε μακριά μαλλιά, φροντίστε να τα δέσετε πίσω πριν τον ύπνο. Αυτό θα κρατήσει τα έλαια από τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας. Extra bonus; Δεν θα μπερδευτούν κιόλας!

2) Τα αγγούρια όντως κάνουν δουλειά!
Όλοι έχουμε δει εικόνες γυναικών να βάζουν φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια τους. Κάνει όμως δουλειά; Ω ναι! Τα αγγούρια έχουν μια σειρά από ιδιότητες που αποσυμφορούν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, βελτιώνουν την κυκλοφορία, και κάνουν ακόμη πιο όμορφη και λαμπερή την εμφάνισή σας!

3) Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλ.
Τα λιπαρά τρόφιμα και τα τρόφιμα που γεμίζουν με ζάχαρη τον οργανισμό μας μεταβάλλουν τις ορμόνες μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαιώδες ή θαμπό δέρμα, καθώς επίσης και σε δέρμα με σπυράκια, ενώ το αλκοόλ είναι γεμάτο από τοξίνες που είναι κακές για το δέρμα και μας αφυδατώνει. Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλ και θα δείτε πόσο θα αλλάξει το δέρμα σας!

4) Βάλτε φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητά σας και πιείτε άφθονο νερό.
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και απαιτεί την μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή προκειμένου να διατηρήσει την υγιή λάμψη του. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά, ιδιαίτερα εκείνα με το σύμπλεγμα βιταμινών Β, η βιταμίνη Ε, καθώς και με ψευδάργυρο και θείο. Το νερό από την άλλη, βοηθά στην αποβολή των τοξινών και του νατρίου από το σώμα, και ο μέσος άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου 3 λίτρα νερό ανά ημέρα. Μιας όμως και πάνω από το ένα πέμπτο του νερού μας το παίρνουμε από τα τρόφιμα, ο συνδυασμός των παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας για ένα λαμπερό δέρμα!

5) Κάντε Γυμναστική!
Οι cardio ασκήσεις έχουν θετικά οφέλη για το δέρμα. Ανεβάζουν τα επίπεδα της καρδιά σας στα ύψη, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και το ρυθμό της αναπνοής, ενώ μειώνουν το στρες. Θυμηθείτε να εισπνέετε από τη μύτη σας και να εκπνέετε από το στόμα. Με την σωστή αναπνοή αποβάλλονται τοξίνες, με ευεργετικά αποτελέσματα και στο δέρμα σας!