Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Αποτρίχωση 5 Laser Αποτρίχωσης

Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα ανώδυνα και γρήγορα!
Βρείτε το πακέτο που σας ταιριάζει σήμερα!

Η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτρίχωσης που μας βοηθά να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα γίνεται με το laser αποτρίχωσης. Είναι η μοναδική θεραπεία ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που πραγματοποιείται με ασφάλεια σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς να ενέχει κινδύνους μόλυνσης, μετάδοσης κάποιου νοσήματος και εγκλωβισμό της τρίχας μέσα στο δέρμα.

Επιπλέον, η αποτρίχωση με laser είναι η πιο αποτελεσματική έναντι όλων των άλλων μεθόδων (κερί, ξυραφάκι, κρέμες), καθώς προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Η τεχνολογία μάλιστα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον η laser αποτρίχωση γίνεται χειμώνα-καλοκαίρι με το κατάλληλο μηχάνημα σε κάθε τύπο και φωτότυπο δέρματος.

Εμείς επιλέξαμε το Diode Laser Renova, ένα μηχάνημα τελευταίας γενιάς,  βραβευμένο ως ένα από τα 3 καλύτερα μηχανήματα laser αποτρίχωσης για το 2020 προκειμένου να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Το διοδικό laser υπερτερεί των λοιπών ειδών lasers για τους παρακάτω λόγους :

* Ασφάλεια

* Αποτελεσματικότητα

* Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος

* Μας επιτρέπει να κάνουμε εφαρμογές και το καλοκαίρι

* Δεν ενεργοποιεί το χνούδι

* Μεγάλη ταχύτητα εφαρμογών

* Δεν απαιτείται επαναληπτική συνεδρία

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το διοδικό laser και γιατί επιλέξαμε το Diode Laser Renova;

Η τεχνολογία του laser βασίζεται στο φως που μετατρέπεται σε ενέργεια. Τα lasers μπορούν να έχουν πολλές και διαφορετικές εφαρμογές. Τι είναι λοιπόν αυτό που καθορίζει την συμβατότητα της κάθε χρήσης; Η απάντηση είναι : το μήκος κύματος.

Βάσει μελετών του FDA, το καταλληλότερο μήκος κύματος για υψηλής αποτελεσματικότητας θεραπείες αποτρίχωσης είναι τα 808 nm καθώς είναι το πιο κοντινό στο θύλακα της τρίχας.

Το Diode Laser Renova, λειτουργώντας στα 808 nm, στοχεύει στα αναγεννητικά κύτταρα του θύλακα, οδηγώντας έτσι σε ταχύτερα και επιτυχημένα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που κάποιος θύλακας καταστραφεί (ακόμα κι αν δεν είναι ορατό σε εμάς καθώς με το διοδικό λέιζερ η τριχοφυΐα εξωτερικά δεν καταστρέφεται την ίδια στιγμή),οι τρίχες δεν επανεκφύονται.

Πέραν όμως της εξαιρετικής αποτελεσματικότητάς του, το συγκεκριμένο μήκος κύματος παρέχει και αυξημένη ασφάλεια στις εφαρμογές του, ακριβώς επειδή δρα βαθύτερα στο δέρμα, αποφεύγοντας την επιφάνεια της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται έως και εξαλείφονται οι πιθανότητες εγκαύματος στο δέρμα.

Δρώντας βαθύτερα στο δέρμα λοιπόν, και αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την μελανίνη, μας δίνεται η δυνατότητα να θεραπεύουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και σε μελαχρινές ή μαυρισμένες επιδερμίδες.

Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες.

Τέλος, λόγω του ότι στοχεύεται ο θύλακας της τρίχας σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, δεν ενεργοποιούνται ανενεργοί θύλακες που βρίσκονται σε διαφορετικό μήκος κύματος, το λεγόμενο «χνούδι». Έτσι, δεν έχουμε δημιουργία ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε περιοχές που προηγουμένως δεν έπασχαν.

Και όλα τα παραπάνω τα πετυχαίνουμε χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς πόνο, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα καθώς το Diode Laser Renova είναι laser τελευταίας γενιάς και τεχνολογίας πετυχαίνοντας εξάχνωση της τρίχας.

Γιατί να προτιμήσω διοδικό laser;

Το διοδικό laser υπερτερεί των λοιπών ειδών lasers για τους παρακάτω λόγους :

  • Ασφάλεια

  • Αποτελεσματικότητα

  • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος

  • Δεν ενεργοποιεί το χνούδι

  • Ταχύτητα εφαρμογών

Δεν απαιτείται επαναληπτική συνεδρία καθώς η αποτρίχωση γίνεται με τη μέθοδο της σάρωσης, μην αφήνοντας ακάλυπτες περιοχές.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν τη συνεδρία μου;

Το ιδανικό είναι η περιοχή να είναι ξυρισμένη 1-2 μέρες πριν τη συνεδρία. Γιατί;

Με τον τρόπο αυτό όλη η ενέργεια του laser διοχετεύεται στη ρίζα της τρίχας, χωρίς να απορροφάται από το στέλεχος της τρίχας.
Η πολύ κοντή τρίχα που έχει προλάβει να σχηματιστεί χρησιμοποιείται σας δίοδος ώστε να φτάσει η ενέργεια στα αναγεννητικά της κύτταρα και να τα καταστρέψει.
Επιπρόσθετα, με την προετοιμασία αυτή δεν προκαλείται ερεθισμός στην περιοχή και εξαλείφεται ο κίνδυνος εγκαύματος καθώς δεν καψαλίζονται οι τρίχες πάνω στο δέρμα.

Θα πρέπει επίσης το δέρμα να είναι καθαρό, χωρίς μακιγιάζ, κρέμες, αποσμητικά και αρώματα ώστε να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμό ή αλλεργία.

Δεν θα πρέπει να έχετε εφαρμόσει τοπικά 7 – 10 μέρες πριν κρέμες μαυρίσματος ή λεύκανσης, αιθέρια έλαια, οξέα φρούτων ή τοπικά φάρμακα.

Σε περίπτωση που επιλέγετε την χρήση τεχνητών λαμπών μαυρίσματος (Solarium), θα πρέπει να μην έχετε κάνει κάποια συνεδρία τουλάχιστον 7 ημέρες πριν.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη συνεδρία μου;

Καλό θα είναι για τις πρώτες ημέρες μετά την συνεδρία σας να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο (ηλιοθεραπεία) και να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή προστασία υψηλού επιπέδου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε Solarium, αυτό δεν θα πρέπει να γίνει πριν τις 5 ημέρες αφότου ολοκληρώσετε τη συνεδρία σας.

Αποφύγετε για μια ημέρα το καυτό μπάνιο και τη σάουνα, την έντονη εφίδρωση, την χρήση αρώματος, αποσμητικών και κρεμών, καθώς επίσης και το τρίψιμο του δέρματος (peeling, scrub).

Τέλος, καθυστερήστε μια ημέρα την είσοδο σε πισίνα και τη χρήση συνθετικών εσωρούχων.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά τις συνεδρίες;

Δεν υπάρχουν παρενέργειες μετά τις συνεδρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και ανάλογα τη φυσιολογία και την ευαισθησία του δέρματος φυσικά, μπορεί να υπάρξει μια προσωρινή ερυθρότητα στο δέρμα, που όμως εξαφανίζεται εντός λίγων λεπτών.

Μετά την συνεδρία σας λοιπόν, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά το πρόγραμμά σας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Ένα πλήρες πακέτο συνεδριών με το Diode Laser Renova κατά μέσο όρο περιλαμβάνει 8 συνεδρίες για τις γυναίκες και 10 συνεδρίες για τους άνδρες.

Αυτό φυσικά δεν είναι απόλυτο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες αλλά και περιπτώσεις που απαιτούνται περισσότερες, κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η φυσιολογία του δέρματος, ο κύκλος ζωής της τρίχας και το ορμονολογικό υπόβαθρο.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι το δέρμα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος έχει 1.000.000 τριχοθύλακες/cm2 και επομένως οριστική και μόνιμη αποτρίχωση εφ΄όρου ζωής δεν υφίσταται. Παρόλα αυτά το πλήθος και η συχνότητα των απαιτούμενων επισκέψεων μειώνονται δραματικά με το πέρας του χρόνου και μπορούν να φτάσουν και τη μία φορά ετησίως ή και ακόμη λιγότερο.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με διοδικό laser;

Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν αυξημένη τριχοφυΐα και αναρωτιούνται αν μπορούν να υποβληθούν σε θεραπείες laser.

Από μελέτες που έχουν γίνει, δεν προκύπτουν αποτελέσματα που να αποδεικνύουν ότι οι θεραπείες αποτρίχωσης με laser κατά την εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνες.

Ωστόσο, η ομάδα του Velvet Touch συνιστά να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας. Είναι ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλέψει και να σας ενημερώσει σωστά.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το laser;

Η αποτρίχωση με laser δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης, ερυθηματώδους λύκου, σκληροδερμίας, σαρκοείδωσης, φωτοδερματίτιδας, ανοσοκαταστολής ή σε άτομα υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Αντενδείκνυται επίσης όταν υπάρχει πρόσφατη λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ. ισοτρετινοΐνη το τελευταίο εξάμηνο, διάφορα φωτοευαισθητοποιά φάρμακα), κακοήθεις βλάβες του δέρματος, νευρολογικά προβλήματα (π.χ. επιληψία ). Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα με ευαισθησία στο κρύο ή δέρμα με τατουάζ, με σπίλους στην περιοχή αποτρίχωσης, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη, με δερματίτιδες. Τέλος, σε άτομα με ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων έρπητα τύπου I και II λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις πριν από τη θεραπεία.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω συνεδρίες;

Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από τον κύκλο ζωής της τρίχας. Αυτός αποτελείται από τρεις φάσεις, την αναγεννή, την μεσόφαση και την τελόφαση. Η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο στην αναγεννή φάση. Επειδή όμως ο κύκλος ζωής της τρίχας δεν είναι συγκεκριμένος και διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό, θα πρέπει να φροντίζουμε να κρατιέται ένας ρυθμός στις εφαρμογές.

Για τα μέγιστα αποτελέσματα , οι 3 πρώτες συνεδρίες καλό είναι να γίνουν με απόσταση 25 ημερών μεταξύ τους. Μετέπειτα, το διάστημα αυτό αυξάνεται σε 30, 40 ημέρες κ.ο.κ.

Όσον αφορά στην περιοχή του προσώπου, λόγω του ότι είναι ορμονοεξαρτώμενη περιοχή, οι συνεδρίες θα πρέπει να γίνονται σταθερά κάθε 20 ημέρες.

Επαναληπτικές συνεδρίες δεν απαιτούνται καθώς το Diode Laser Renova λειτουργεί σαρωτικά, μην αφήνοντας ακάλυπτες περιοχές και ατέλειες.

Υπάρχει κίνδυνος για τα μάτια;

Για να δημιουργηθεί κίνδυνος θα πρέπει τα μάτια μας να έρθουν σε άμεση επαφή με το φως του laser, δηλαδή να φωτοβολήσει απευθείας η κεφαλή του laser στα μάτια μας. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν θα συμβεί!
Παρόλα αυτά, κατά τη θεραπεία παρέχονται ειδικά γυαλιά για την αποφυγή οποιασδήποτε πιθανότητας οφθαλμικών βλαβών.

Αν χρησιμοποιώ άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, πότε μπορώ να κάνω laser;

Για μέγιστα αποτελέσματα συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης πέραν του ξυραφιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Παρόλα αυτά, εάν κρίνετε απαραίτητο να κάνετε και κάτι άλλο στο ενδιάμεσο, δεν θα πρέπει να έχετε κάνει αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση, τσιμπιδάκι, ταινίες αποτρίχωσης, κερί ή χαλάουα τουλάχιστον 15 – 20 μέρες πριν από τη συνεδρία σας.

Και τι μπορώ να κάνω στα μεσοδιαστήματα των θεραπειών;

Αν και εφόσον απαιτείται, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξυράφι για τις περιοχές του σώματος και ψαλίδι για τις περιοχές του προσώπου.

Το διοδικό laser είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους τρίχας;

Η χρήση του διοδικού laser αντενδείκνυται σε τρίχες λευκές, κόκκινες και ξανθές σκανδιναβικού τύπου.

Ταλαιπωρείται το δέρμα μου με την χρήση διοδικού laser;

Το δέρμα δεν ταλαιπωρείται από τη χρήση διοδικού laser. Στόχος του Diode Laser Renova είναι τα αναγεννητικά κύτταρα του θύλακα της τρίχας, τον οποίο πετυχαίνει με τον βαθύτερο μήκος κύματος που έχει στα 808 nm. Οι θύλακες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα καταστρέφονται χωρίς να τραυματίζεται η επιφάνεια της επιδερμίδας και χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί.

Πονάει το διοδικό laser;

Οι εφαρμογές διοδικού laser είναι κατά κανόνα ανώδυνες. Η σύγχρονη τεχνολογία του Diode Laser Renova διαθέτει παγωμένο κρύσταλλο στην κεφαλή των εφαρμογών η οποία ψύχει την περιοχή εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο η αποτρίχωση είναι ανώδυνη, ευχάριστη και αποτρέπεται κάθε πιθανότητα εμφάνισης εγκαύματος.

Να θυμάστε ότι η αποτρίχωση με διοδικό laser δεν είναι πολύπλοκη διαδικασία, αρκεί να συνδυαστεί η σωστή τεχνολογία με το προσδιορισμό των απαιτήσεων και του ορμονικού υπόβαθρου του θεραπευόμενου.