Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Massage 5 Αθλητικό Massage

Το αθλητικό μασάζ δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη των αθλητών για την καλύτερη δυνατή επίδοσή τους, καθώς και για την γρήγορη αποκατάσταση μετά τα αγωνίσματα.Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τα άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα νʼανακουφιστούν από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους μύες του σώματος, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση. Με τη βαθιά μάλαξη των μυικών στρωμάτων και τη χρήση ποικιλίας τεχνικών, αποβάλλεται το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και θεραπεύεται σταδιακά ο τραυματισμός των μαλακών μορίων.

Στο αθλητικό μασάζ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο θεραπευτής να έχει ορθή γνώση  της ανατομίας και της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος, και συγκεκριμένα του μυικού και σκελετικού του συστήματος.
Με βάση αυτά και με την επίγνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης, μπορούμε να εκτιμήσουμε πώς το συγκεκριμένο μασάζ μπορεί να ευεργετήσει τον αθλητή και να γίνει αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης και της καθημερινότητάς του.
Οποιοδήποτε και αν είναι το άθλημα με το οποίο ασχολείται ένας αθλητής, ο στόχος είναι πάντα να ξεπεράσει τα όρια του σώματός του αυξάνοντας το επίπεδο προπόνησης χρονικά και ποιοτικά.

Συνεπώς καταλλήγει στη σταδιακή και ελεγχόμενη υπέρχρηση του σώματός του. Ακριβώς αυτή η πέραν του κανονικού χρήση των μυών είναι που μπορεί συχνά να προκαλέσει προβλήματα και ανισότητες στους μαλακούς ιστούς.
Το αθλητικό μασάζ, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την εκτόνωση της μυικής έντασης και την αποκατάσταση της ισορροπίας του μυοσκελετικού συστήματος και εάν γίνεται τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να γίνουν και χρόνιοι λόγω της υπέρχρησης του σώματος. Σε όλα τα επίπεδα άθλησης το αθλητικό μασάζ είναι απαραίτητο σαν κομμάτι της προπόνησης, και όχι σαν πολυτέλεια.

Δεν χρειάζεται όμως να είστε αθλητές για να επωφεληθείτε απο τα ευεργετικά αποτελέσματα του αθλητικού μασάζΑπευθύνεται σε όσους ασκούν έντονη φυσική δραστηριότητα αλλα και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα., καi έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και την ψυχολογία σας. Είναι κατάλληλο επίσης και για εκείνους που απέχουν καιρό από δραστηριότητες, όπως οι επαγγελματίες οδηγοί κι οι υπάλληλοι γραφείου ή οποιασδήποτε άλλης καθιστικής εργασίας.

Στο μασάζ αυτό ο μασέρ συνήθως επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη προβληματική περιοχή σκοπεύοντας να αποκαταστήσει την λειτουργία των μυών, των τενόντων και του συνδετικού ιστού.Οι τεχνικές, οι λαβές και οι χειρισμοί που χρησιμοποιεί ο μασέρ, ποικίλουν από άτομο σε άτομο, και μπορεί να αφορούν εντοπισμένες πιέσεις με δάχτυλα σε συγκεκριμένα trigger points, μέχρι γενικότερα και ευρύτερα strokes με αγκώνα , αντιβράχιο κτλ

Τα είδη Αθλητικής Μάλαξης είναι:

1. Προαγωνιστικό (Pre event)

Δεχόμενοι μασάζ πριν την άθληση η τον αγώνα (Προαγωνιστικό) σε συνδιασμό με διατάσεις , αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα των μυών με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών και να αυξάνεται η δύναμη και αντοχή μας. Επίσης βοηθά στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνειδητότητα του σώματος μας και της καταστασής του σε σχέση με το περιβάλον κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας την ώρα της άθλησης.

2. Μεταγωνιστικό(Post event)

Το μασάζ μετά τον αγώνα η την άθληση (Μεταγωνιστικό) βοηθά στην γρήγορη επαναφορά του σώματος στην φυσιολογική του κατάσταση, μειώνει τα συμπτώματα πόνου η “πιασήματος” απο την υπερβολική άσκηση, διευκολύνει τον μεταβολισμό και καθαρίζει τους μυς απο γαλακτικό οξύ και άλλα απόβλυτα.

3. Μεσοαγωνιστικό (Intercompetition)

Ενδιάμεσα απο ένα αγώνα, όπως Μαραθώνιος η Δέκαθλον μπορεί να προσφερθεί πολύ σύντομο μασάζ (Intercompetition) για την ανάκτηση ενέργειας και αντοχής.

4. Θεραπευτικό – Συντήρησης /Αποκατάστασης (Remedial Sports Massage).

Τα οφέλη του αθλητικού μασάζ:

 • Επαναδόμηση των τραυματισμένων ιστών μέσω της θεραπείας των τραυματισμένων μαλακών μορίων.
 • Αύξηση ελαστικότητας μυών-τενόντων.
 • Πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών
 • Αύξηση της αντοχής  και της δύναμης,καθώς και της ενέργειας στους μύες
 • Μειώση της ένταση των μυών  και πλήρης χαλάρωση του νευρικού συστήματος
 • Επιταγχυμένη δράση στους κόμβους μυών – τενόντων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το εύρος της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων.
 • Κινητοποίηση όλων των ιστών που εμπλέκονται στην κίνηση
 • Μείωση της κούρασης
 • Βελτίωση της επίδοσης
 • Αύξηση της ροής του αίματος στους μύες, απομάκρυνση των τοξινών , αποβολή του γαλακτικού οξέως και διατήρηση της εγρήγορσης του οργανισμού.
 • Βελτίωση της ροής των λεμφικών υγρών, και παράλληλα μείωση των καρδιακών παλμών και της πίεσης,
 • Διέγερση των νευρικών απολήξεων

Δοκιμάστε το και νιώστε όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.