Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Massage 5 Massage Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα μη φλεγμονώδες εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές. Με την εναπόθεση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό, δημιουργείται μια μορφή κατακράτησης υγρών, η οποία εμφανίζεται ασχέτως του σωματικού μας βάρους.

Όταν η κυκλοφορία είναι νωθρή , συχνά εξαιτίας καθιστικού τρόπου ζωής και έλλειψης άσκησης, το ήπαρ δεν μπορεί να μεταβολίσει τις τοξίνες που κυκλοφορούν στο αίμα και έτσι αυτές αποθηκεύονται σε λιπώδη κύτταρα σε περιοχές μακριά από τα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας( λόγω της δράσης των οιστρογόνων).

Το Λεμφικό σύστημα με αυτόν τον τρόπο υπερφορτώνεται και δεν μπορεί να αποστραγγίσει το εξωκυττάριο υγρό δημιουργώντας κατακράτηση υγρών η οποία παρουσιάζεται στο δέρμα ως εξογκώματα, πρηξίματα και κυτταρίτιδα. Το δέρμα παίρνει μια όψη «φλούδας πορτοκαλιού».

Η εφαρμογή του μασάζ κυτταρίτιδας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου καθώς προσφέρει ανανέωση των ιστών, αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου και καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Δηλαδή προσφέρει τόσο θεραπευτικές ιδιότητες (όπως η αποτοξίνωση του οργανισμού, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και η χαλάρωση του ατόμου) όσο και αισθητικές ιδιότητες (όπως η σύσφιξη, η αναζωογώνηση και η ‘’κάθαρση’’ του δέρματος).

Το μασάζ κυτταρίτιδας, είναι μακράν η πιο αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης του προβλήματος που λέγεται κυτταρίτιδα και δυστυχώς απασχολεί πάνω από το 90% των Ελληνίδων σήμερα! Σε συνδυασμό με διατροφή, νερό, κάποια μορφή γυμναστικής και με τα θαλάσσια προϊόντα που χρησιμοποιούνται για καλύτερο και ταχύτερο αποτέλεσμα έχει θεαματικά αποτελέσματα και μπορεί να σας απαλλάξει από  το αντιαισθητικό πρόβλημα και βοηθάει επιπρόσθετα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Ασκείται με δυναμικές, έντονες και γρήγορες τεχνικές των χεριών και με ειδικά ξύλινα εργαλεία.

Τα οφέλη του μασάζ κυτταρίτιδας είναι:

  • Βελτίωση της κυτταρίτιδας και μείωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να τρέφονται και να οξυγονώνονται όλοι οι ιστοί και τα κύτταρα
  • Αντιμετωπίζει την κατακράτηση των υγρών απομακρύνοντάς τα μέσω της ενεργοποίησης της μικροκυκλοφορίας
  • Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών, στην οξυγόνωση και στην ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και καθιστά έτσι το δέρμα πιο λείο, περισσότερο ελαστικό και ανανεωμένο

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

Αν υπάρχουν θρομβώσεις,  αν κάνετε χημειοθεραπεία καθώς και στην εγκυμοσύνη.

Δοκιμάστε το και κάντε την αρχή για ένα δέρμα πιο λείο και υγιές!